Dan Bilzerian Kimdir? Baphomet İşaretini Neden Kullanıyor! - Kadınlar Güzeldir
Haberlerİlginizi Çekebilir

Dan Bilzerian Kimdir? Baphomet İşaretini Neden Kullanıyor!

Dan Bilzerian. Professional poker oyuncusu olarak kendisini tanıtan, sosyal medyada tanınan ve 30 milyondan fazla takipçisi olan, zenginlik ve gösterişi seven bir şahıs.

Sosyal medya paylaşımlarında sıklıklı kullandığı belirli imgeler söz konusu. Paylaşımları genellikle kadın, silah, eğlence, alkol, sigara, cinsellik üzerine. Bunları gerçekleştirebilmesi için öncelikli kullanılan meta ise tabii ki para. İnsanlar sadece bu durumu eğlence olarak görse de belli ki Dan Bilzerian’ın bu yola çıkmasındaki amaç o kadar masumane gözükmüyor. Son zamanlardaki paylaşımlarda dikkat çeken bir ayrıntı söz konusu. İnstagram profil resmi olarakta kullandığı “BAPHOMET!”. Neden bu simgeyi kullandığını hiç sorguladınız mı?

Baphometi Nerede Kullanıyor?

Baphomet simgesi bazen yerde üstüne basılıyor, vodka şişesinin üstünde, kadınların mayolarında vb. birçok yerde insanların yavaş yavaş dikkatini çekmeye başlamış durumda. Bilmeyenler için gelin Baphomet neymiş açıklamaya çalışalım.

Baphomet Simgesi Nedir?

“Baphomet”: Şeytan Kilisesi’nin resmi, telif hakkı alınmış sembolü olarak geçer. Ayrıca 14. yüzyılda aforoz edilen Tapınak Şovalyeleri’nin Taptığı Keçi Başlı Varlık olarakta bilinir.  Baphomet veya Bafomet diye geçer. Bu tasvirin iyi kötü, erillik dişilik gibi zıt kavramlar ifade ettiği söylenir.

Kelimenin kökenine inecek olursak, wikipedia sitesinde geçen bir bölümü sizinle paylaşmak isterim.

“Modern akademisyenler ve Oxford English Dictionary‘ye göre Bafomet teriminin kökeni Eski Fransızca’da yer alan ve Muhammed anlamına gelen Mahomet sözcüğüne dayanmaktadır. Eski çağlarda Hristiyanlar, Müslümanları Muhammed’e tapınan putperestler olarak görmekteydi. Pek çok Ortaçağ Avrupası kökenli eserde Muhammed, Bafum veya Bafumetz adları ile bir put olarak anılmıştır. Uzun yıllar boyunca İslam ile yakından ilişkide bulunmuş Haçlı devletleri ve Tapınak Şövalyeleri’nin kendi inançlarına bu dinden bazı öğeler katmaya başlaması ile Katolik Kilisesi tarafından sapkın görülmeleri ve bu tanrı ile ilişkilendirilmelerine bir dayanak olmaktadır. Bir diğer düşünce ise Tapınak Şövalyeleri’nin orijinal dinlerine bağlı kaldıkları, ancak manipüle etmek amacı ile sahte bir şekilde Müslümanlar ile ilişkilendirilmeleri ve Baphomet’e taptıklarının iddia edilmesidir.”

Dikkat edilirse paylaşımlarda çalışma ve üretme olmadan rahat bir yaşam tarzı özendirilmekte. Para, parayla birlikte silah ve güç, güç ile birlikte gelen kadınlar ve çevre, bunlarla birlikte eğlence. Sorgulayan var mı?

Günümüzde gençleri çalışmadan kötü alışkanlıklar edinerek para kazanmanın yolunu gösterir gibi sürekli paylaşımda bulunan Dan Bilzerian mı suçlu yoksa her geçen gün beğenip değer ve destek veren insanlar mı? Yorum sizin! Konu ile ilgili yorum bırakabilir siniz? Hoşçakalın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir