Bedenimiz bize bizi anlatır 3. Bölüm - Kadınlar Güzeldir
Bireysel Gelişim

Bedenimiz bize bizi anlatır 3. Bölüm

Psikolog Bilun Altunlu Armağan

YÜRÜYÜŞ  BİÇİMLERİ :

Bireylerin yürüyüş şekilleri bize bir çok ipucu verse de  tabiî  ki  karakterlerinin tüm özelliklerini gösteremez . Ancak gizli kalmış taraflarını açığa çıkarabilir. Örneğin kafası ve üst bedeni, vücudunun  geri  kalanından önde giden birisinin aceleci  olduğu ve düşünmeden  harekete  geçtiği , önce yaptığını sonrada tartmaya başladığını varsayabiliriz. Bunun tam tersi bir yürüyüşe sahip olanların ise, yani üst bedenlerini geride tutarak hareket edenlerin ise çok fazla düşündüklerini , hatta düşünmekten harekete geçemeyip bir çok  fırsatı kaçırdıklarını varsayabiliriz.

Sakin ve ölçülü  adımlar atarak yürüyenlerin ise dengeli , kararlı ve net bir zihne sahip olduklarını düşünebiliriz. Ancak ağır ağır, acaklarını açarak ve göbeğini çıkararak yürüyenlerin  kendini fazla önemsemediklerini  fark edebiliriz. Bunun yanı sıra ağır, isteksiz adımlarla hareket edenler ise kararsız , sıkıntılı ve tembelliğe  meyillidirler.

Cesaret edemez ve güvenli olmazlar tam tersine canlı ve 
kıpır  kıpır yürüyenlerin ise yaşama sevinci olan ve çevresine ilgi ve merakla bakan kişiler olduğunu anlarız.

Dik ve  kararlı  adımlarla 
yürüyen insanların kendilerinden memnun oldukları anlaşılır. Fakat kararsız, titrek adımlarla yürüyenlerin ise çekingen , kaygılı ve gergin oldukları var sayılabilir . Hatta güvensiz ve kendilerinden  emin olmadıklarını düşünebiliriz. 

Çok dikkatli ve  hızlanıp, yavaşlayarak  bir yürüyüş temposuna  sahip olanların diğerlerini memnun etmek adına çok güç sarf ettikleri 
ortadadır. Geniş ve uzun adım atanlar ise genelde hırslı ve ben
merkezlidirler.

Bunun yanı sıra küçük adımlarla , sessizce yürüyenler ise biraz  entrikacı ve kurnazca davrandıkları söylenebilir  ancak en ufak bir tehlikede dehemen  demoralize olmaları  ilginçtir. Paytak ve içeri  doğru adım atanlargenelde içe dönük ve çok fazla düşünceli tiplerdir .

Dışa doğru adımlayanlar ise açık ve kendine güvenli olsalar da dışarıdan gelebilecek tehlikeleri fark etmeyebilirler  ve zarar görürler .

Kayar gibi adımlarla sessizce yürüyenlerin ise yaşamın zorlukları ile
yüzleşemeyen ve  onlardan kaçınan  kişiler olduklarını daha önce de bahsettiğim gibi bedenlerinin geri kalanına göre bazı uzuvları çok küçük veya çok büyük olanların ise o  bölgelerinde  tıkanan kalan bazı enerji blokajları olduğunu söyleyebiliriz.

Genel anlamda bakacak olursak her bölgede psikosomatize ( bedenselleştirilen psikolojik durum ) edilen duygu ve düşünceler farklıdır ancak ölçü büyüklükleri ise biraz daha basitleştirilebilir.

Uzuv normal orantısızca büyükse; 

Biriktirme , içinde tutma özellikle korkuları , bırakamama , bazı
duyguları  salıverememe, güçlü olma isteği olarak açıklanabilir. Tam tersi durumlarda ; yani uzuv orantısızca küçükse , kontrol etme isteği , anksiyete birikimi , endişe ve kaygı , yetersizlik duyguları ve tatmin olacak şekilde hayattan olamama hali olarak  açıklanabilir.

Unutmamalıyız  ki insanoğlu kompleks bir varlıktır. Tüm bu
morfolojik değerlendirmeler bir bütün halinde ele alınıp , ona göre
değerlendirilip açıklama getirilmelidir. Bu yazının devamında yüz ve boyun şekillerinin bizim kişilik ve karakterimiz ile ilgili ne gibi ipuçları verebileceği üzerine olacaktır.  

Şimdilik 
hoşçakalın….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir