KADIN YOLCULUĞU: İnanna’nın Yeraltına Yolculuğu -1 Bölüm - Kadınlar Güzeldir
Astroloji

KADIN YOLCULUĞU: İnanna’nın Yeraltına Yolculuğu -1 Bölüm

İnanna’nın Yeraltına Yolculuğu -1 Bölüm

Neler anlatıldı bize? Hangi hikayelerle büyütüldük? Peki ya bildiklerimiz hali hazırda olan potansiyelimizin çok alt ve az olan alanına hizmet ediyorsa, bunları düşünmek için kuşandığımız kaç zırhtan vazgeçmemiz gerekiyordu? Karanlığın kendinden başka her yerde olduğuna ve olabileceğine inanan insan kendi karanlığı ile yüzleşebilecek cesareti gösterebilir miydi? Peki ya KAD’ın kendi karanlığının tahtını kendi elleriyle yok edebilecek cesarete ne zaman ulaşacaktı?

Hiç düşündünüz mü kendi karanlığınızı?
Peki ya kendi krallığınızı?

Kendi ülkenizin yani kendi Aleminizin hem Firavunu hem de Musa’sı olduğunuzu idrak edebilmek için 7 feleğin çemberinden kendimize yaptığımız zulümlerle mi geçmek zorundaydık?

İnsan sevgiyle öğrenemez mi? Öğrenir! KAD’ın öğretir! Önce kendi karanlığı ile yüzleşip feleğin 7 durağında, 7 durağın geçiş noktasında ki zahiri ve batıni peçelerini bırakarak ulaştığı hiçlik noktasında AŞK olmayı başardığında KAD’ın İNSANA sevmeyi öğretir.

“Aşk Yaradanın yaratılanı var etme halidir.” Yani AŞK, var etme potansiyelinin eylem anıdır. Rahim sıfatının zahiri görüntüsü olan KAD’ının var etme potansiyelini açığa çıkartabilmesi için üstü örtülmüş öz bilinç ve kimliğinin örtüsünü açarak derinlerinde yatan var etme haline ulaşması gerekir.

Astrolojide 2 ışık; Ay ve Güneş
5 gezegen; Venüs, Merkür, Jüpiter, Mars ve Satürn
7 Çakra, 7 felek J

Şimdilik  bunlar kalsın burada…

1 Kök Çakra / Mars (Nefsi Emmare)

2 Sakral Çakra/ Venüs (Nefsi Levvame)

3 Solar Pleksus/ Güneş (Nefsi Mulhime)

4 Kalp Çakrası/ Ay (Nefsi Mutmainne)

5 Boğaz Çakrası/ Merkür (Nefsi Raziyye)

6 Üçüncü Göz Çakrası / Jüpiter (Nefsi Merziyye)

7 Tepe Çakrası/ Satürn (Nefsi Kamile)

7 Felek, 7 gezegen, 7 kapıyı hatırlattı bu noktada bana… Ölmeden önce ölme deneyimini yaşayan varsayalım ki mitolojik bir kahraman ya da diğer ismiyle Cennetin Kadını… Farkındayım anımsayamadınız. İnanna desem ya da İştar, Astarte, Venüs, tamam tamam bir diğer ve en bilindik ismi namı diğer Afrodit… evet aslında hepsi aynı kişi… ve fakat biz şimdi onun İştar, Astarte, Venüs ya da Afrodit olarak anılmadan önce diğer mitlerde varlık bulmadan önceki bir yolculuğunu irdeleyeceğiz.

İnanna’nın yer altına inişi kadınların AŞK olma haline kavuşabilmeleri için yüzleşmeleri gereken karanlığı anlatıyor olabilir mi bize? Yani şimdi AŞK dedim diye gözünüzün önüne beyaz atlı prensler gelmesin, hani biraz önce dedim ya AŞK Yaradanın yaratılanı var etme halidir diye, işte ben o AŞK olma halinden var etme eyleminden bahsediyorum.

Her insan kendi Aleminin Ademi ve Havvasıdır demiştik ya, bu noktada düşünmemiz gerekmez mi alemde var edilmiş olan her hayal gerçeğini doğurabilme potansiyeline sahiptir diye. Mitolojik bir arketip olduğunu kabul edelim biz şimdilik zira herkesin gerçeklik ve bilinç alanı farklı. Demek ki vakti zamanında biri geniş bir hayal gücüne sahipmiş. İnanna’nın yer altına yaptığı yolculuğunda 7 kapıdan geçerken her kapıda bırakması gerekenleri çok güzel hayal etmiş.

Bu yolculukta İnanna her bir kapıdan geçerken sahip olduğu bir gücünü yada onu güçlendiren bir olgudan vazgeçmek zorunda kalır. Kız kardeşi Ereşrigal’in yani Yeraltı Tanrıça’sının yanına ulaştığında çırılçıplaktır. Ne kıyafetleri ne de tacı yoktur üzerinde… Teslim olmuştur. Aslında bu noktada düşünmemiz gereken İnanna’nın 7 kapıda bıraktıklarının ne olduğundan ziyade neler olabileceğinin sembolik anlamlarıdır.

Tasavvufta ki “ölmeden önce ölme” deyimi ve bir çok öğretide yerini almış olan “serbest bırakma” “feda etme” “benliğinden vazgeçme hali” olarak düşünmekten kendimi alamıyorum.

Şimdi biraz toparlıyorum konuyu….

Inanna’nın Şamanik Ölüm ve Yeniden Doğuş Yolculuğunun metaforik anlamını kadının kendi gölge yönleriyle yüzleşmeden kendi varlığının kutsallığına ulaşamaması olarak değerlendirebiliriz. Ki bu durumun bize anlattığı mitolojik bir öykü olmasının çok ötesinde kadının kendi kutsallığını ve gücünü keşfetme yolculuğu olarak düşünebiliriz.

Yeraltı Dünyası’na girip çıkan Inanna şamanik yolculuğunda, tüm gölge parçalarını ve gerçek Tanrıça Benliğini şüpheye düşürdüğü veya kötüye kullandığı tüm yolları serbest bırakır. Kapılardan geçişinde, tüm gücünü teslim eder ve kendi şamanik ölümünü ve yeniden doğuşunu yaratarak, kendisinin “gölge benliği” de dahil olmak üzere tüm parçalarını birleştirerek ölür. Yolculuğunun sonunda, deneyimleri ve Yeraltı Dünyasının acı ve karanlığında yolculuğu sırasında ve yolculuğun sonunda kazandığı bilgelik ile kendi gücünü eskisinden daha güçlü olarak geri alır ve yapılandırır.

Peki sen kadın; bu mitolojik yolculuğun yaşamında var edeceği dönüşümü deneyimlemek için kendini hazır ve cesur hissediyor musun?

Cevabın “Evet mi?”

O zaman takipte kal…

Kuantum Yaşam Koçu

Astrolog & Yazar

Leyla Okay Çiftçi

One thought on “KADIN YOLCULUĞU: İnanna’nın Yeraltına Yolculuğu -1 Bölüm

  • güler güneş

    Merhaba. Çok beğendim yazınızı takipteyim. Teşekkürler

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir