Duygu İstif: Covid-19'un Ruhsal Mesajı ve Kök Çakrayla İlişkisi - Kadınlar Güzeldir
Bioenerji

Duygu İstif: Covid-19’un Ruhsal Mesajı ve Kök Çakrayla İlişkisi

Var olan her şey görünmeyen enerji ipleriyle birbirine bağlıdır, bir ve bütündür. Her ne kadar birbirimizden ayrı bireyler, varlıklar gibi görünsek de enerji boyutunda birbirimizi tamamlayan bir ve bütünü oluştururuz. COVID-19 virüsü de var olan her şeyin bağlantıda olması gibi fiziksel ve enerji boyutunda hepimizle bağlantılı olarak bizim bir parçamızdır. 

Günümüz şartlarında birlik bilincinin sorumluluklarını yerine getirmeyen, sadece kendini düşünen, maddi odaklı, katı, kaba dünya algısından arınıyoruz. Yardımlaşma bilincinde olan, başkalarına ve kendine karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan, bir ve bütün olma algısına doğru evrim geçirme sürecine giriyoruz. İnsanlık için muazzam, heyecan verici bu sürecin nasıl bir geçiş dönemi olduğunu, bu süreci nasıl değerlendirmemiz, algımızı ne yönde değiştirmemiz gerektiğini ve bu durumun bizlere ruhsal boyutta olası etkilerini birlikte inceleyelim. 

Güvensizlik ve değersizlik duygusu virüsle aynı frekanstadır. Bu duyguya sahip kişiler virüsü hayatına kolayca çekerken kolektif bilinçten yükselen korku, kaygı, stres, panik, endişe gibi düşük titreşimli duygular ise kök çakrayı bloke ederek bağışıklık sistemini zayıflatır. Kök çakranın temelinde hayatta kalma güdüsü ve yaşam gücü vardır. Yaşamımızı sürdürmek için gereken beslenme, üreme, güvende kalma, soyunu ve kendi varlığını koruma güdüleri bu çakra tarafından yönetilir. Kök çakra dengede olduğunda kişi dünya yaşamına çok iyi uyum sağlar. Hayata bağlıdır, iş veya okul hayatında başarılı olur, yaşamdan keyif alır. Beden sağlığı yerindedir ve kişi kendini enerjik hisseder. İstikrarlı ve sabırlıdır. Kök çakra enerjisi dengede değilse kişide yaşamı sürdürememe kaygısı ortaya çıkar. Buna bağlı olarak bağışıklık sistemini zayıflatır. 

Demek ki bu süreçte en çok etkilenen çakramız kök çakrayken onu dengede tutmak bu süreci sağlıklı atlatabilmemiz için de oldukça önemli. 

COVID-19 ile birlikte, küresel olarak hayatta kalma güdümüzün sınandığı bu süreçte kök çakra sorununun insanlığın ortak sorunu olduğu açıkça görülmektedir. Hayatın akışına güvenemeyen insanoğlu birlik bilincinden uzak yaşadıkça kök çakra dengesizliği herkesin en temel sorunu olarak devamlılığını koruyacaktır. 

Bir ve bütün olma bilincine ulaşmak 

Bu virüsün bize en önemli mesajı birimizin sorununun aslında herkesin sorunu olduğu, egosal dünya algısından uzaklaşmamız gerektiğidir. Birbirimize hizmet etmenin yaşamanın en yüce varoluş biçimi olduğunu,’’ hepimiz birbirimize bağlıyız’’ kavramını bu virüs sayesinde anlıyoruz. Bu bilinci algılamanın ruhsal olarak muhteşem katkısını hissettiğimizde insanlık için ruhsal uyanış dönemi başlayacaktır. 

Kendimize ve başkalarına karşı sorumluluk duygusunun gelişmesi 

Bu süreçte sorumsuzca bencil davranışların kendimize zarar verdiği kadar sevdiklerimize ve ailemize de zarar verdiğini bilerek salgının yayılmaması için kitlesel olarak birbirimizi korumanın önemini öğreniyoruz. 

Kendine zaman ayırmak ve olumsuz duygularla baş edebilmeyi öğrenmek 

Frekansı düşük olumsuz duyguların etkisi altında kaldığımızda kendi frekansımızı da düşük titreşimlere uyumlarız. Zihnimizi meşgul eden bu durumun bedene ve ruha verdiği zararlar ortadadır. Ancak farkındalığımızı artırdığımız anda kendimizi koruma mekanizmamız devreye girecek ve bu kısır döngüden kurtulmanın yollarını bulacağız. Bu konuda sizlere bir takım önerilerim var. Meşguliyetin içinde nasıl kaybolduğumuzu görebilmemizi sağlayan bu süreçte frekansınızı yüksek tutacak eğlenceli müzikler dinleyebilir, kişisel gelişim üzerine kitaplar okuyabilir, meditasyon ve enerji çalışmaları yapabilir, kişisel bakımınıza önem göstererek kendinizi iyi hissedebilir, evinizde keyif aldığınız aktiviteleri yapabilirsiniz. 

Var olan her şey farklı frekanslarda titreşen enerjidir. Radyo frekansında olduğu gibi her titreşimin kendine ait bir özelliği vardır. Frekansı veya istasyonu değiştirdiğinizde melodiyi de değiştirirsiniz. Bizler de kendi frekanslarında titreşen radyolar gibiyiz. Her birimiz kendi frekansımızda titreşiyor, bu titreşimlere göre yaşamımızı, seçimlerimizi, karakterimizi, bulunduğumuz ortamı, etrafımızdaki insanları belirliyoruz. Kendi frekansınızda melodinizi harika ezgilere dönüştürmek için “biofizyo” instagram sayfasını takip ederek evinizden seanslarıma katılabilir, aşağıda bulunan görseldeki gibi kendinize çakra dengeleme yapabilirsiniz.

enerji

 

instagram @biofizyo

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir